skip to Main Content

Савез винара и виноградара Србије

Савез винара и виноградара Србије основан је 22. јула 2019. године, као кровна национална асоцијација винара и виноградара Србије. Оснивачи и чланови Савеза су удружења произвођача вина са ознаком
географског порекла са територије Републике Србије:
- "Шумадија"
- "Књажевац"
- "Неготинска крајина"
- "Београд"
- "Топлица"
- "Јужни Банат"
- "Суботички рејон"
- "Ниш"
- "Три Мораве"
- "Млавски рејон"
- "Велика Хоча"
- "Срем - Фрушка гора"

Члан Савеза може бити свако и свако новоосновано удружење произвођача вина са озаком географског порекла са територије Републике Србије.

Где смо

Јавите нам се

Телефон: +381 11 244 24 00 Мобилни: +381 63 254 245
Адреса: Булевар краља Александра 84, 11000 Београд
7. фестивал шумадијских вина

7. фестивал шумадијских вина

Најављен је и 7. фестивал шумадијских вина. У циљу промоције квалитета вина која се данас производе у Шумадији, Удружење винара Шумадије је средином јуна 2014. године организовало 1. ФЕСТИВАЛ ШУМАДИЈСКИХ ВИНА. То је био једини сајам у региону на коме се излажу вина само једне регије.

Захваљујућисадржају фестивала, реакцијама посетилаца, али и амбицијама самих винара удружених у Удружење винара Шумадије, ова манифестација је постала традиционална. Сваке године у исто време, другог викенда у јуну,  у предивном амбијенту Краљевске винарије подно Опленца, Фестивал шумадијских вина гостима пружа веома богат културно-уметнички прогам са мноштвом разноврсног садржаја. Нарочито се издваја изложба ликовних радова под називом ”УМЕТНОСТ И ВИНО” која сваке године побере најбоље могуће критике. Осим изложбе и дегустације најбољих шумадијских вина, програм обухвата и сталну поставку Музеја вина и виноградарства у склопу Краљевске винарије, књижевно-сценскe наступe уметника… У музичком делу фестивала наступају позната имена српске и светске музичке сцене.

Фестивал се одржава и ове године. Заказан је за суботу и недељу, 12. и 13. јун. Као и увек, место где се све дешава биће Топола.

Back To Top