skip to Main Content

Савез винара и виноградара Србије

Савез винара и виноградара Србије основан је 22. јула 2019. године, као кровна национална асоцијација винара и виноградара Србије. Оснивачи и чланови Савеза су удружења произвођача вина са ознаком
географског порекла са територије Републике Србије:
- "Шумадија"
- "Књажевац"
- "Неготинска крајина"
- "Београд"
- "Топлица"
- "Јужни Банат"
- "Суботички рејон"
- "Ниш"
- "Три Мораве"
- "Млавски рејон"
- "Велика Хоча"
- "Срем - Фрушка гора"

Члан Савеза може бити свако и свако новоосновано удружење произвођача вина са озаком географског порекла са територије Републике Србије.

Где смо

Јавите нам се

Телефон: +381 11 244 24 00 Мобилни: +381 63 254 245
Адреса: Булевар краља Александра 84, 11000 Београд
Фестивал вина: Господски у Господској

Фестивал вина: Господски у Господској

Фестивал вина

Ова манифестација одржаће се 28. и 29. августа ове године, на Великом тргу у Земуну, у сарадњи са Савезом винара и виноградара Србије. Ове године фестивал дебитује и имаће велики број винарија из целе Србије. Циљ ове манифестације је да се представе винари из целе Србије.  За оба дана су планиране  и различите манифестације, за љубитеље музике мјузикли и Џез бенд, а за љубитеље глуме, представе.

28. август програм

Отварање Wine fest-а од  17:00ч.

Посетиоци ће имати прилику да се упознају са домаћим винима из целе Србије, осим дегустације вина и хране имаће шансу да уживају у позоришном и музичком програму.

18:00ч – 20:30ч

Наступ Џез бенда Драган Ћалина.

20:30ч – 22:00ч

Вече мјузикла (музичке нумере у периоду између 30тих и 80тих год. прошлог века). Нумере изводе певачи и глумци са јавне сцене, али и позоришта на Теразијама(Миљана Гавриловић, Срна Ђенадић, Миона Марковић, Татјана Димитријевић, Катарина Богићевић, Душан Шаренац,Ђорђе Крећа, Жарко Степановић и др.).

22:00ч – 00:00ч

Наступа Sky Limit бенд на челу са поменутим Душаном Шаренцем бившим победником такмичења X Faktor Adria Show-a.

29. август програм

Од  17:00ч.

Посетиоци ће имати прилику да се упознају са домаћим винима из целе Србије, осим дегустације вина и хране имаће шансу да уживају у позоришном и музичком програму.

18:00ч – 20:30ч

Наступ Џез бенда Милан Петровић.

20:30ч – 22:00ч

Представа ,,Биће што бити мора“, комедија која се одиграва у једној земунској кафани на почетку двадесетог века у којој глумци кроз различите ликове дочаравају уличну, баштанску атмосферу боемлука тог  времена. Играју: Миљана Гавриловић. Ђорђе Крећа, Ана Ђорђевић, Тијана Димитријевић и Богдан Богдановић.

22:00ч – 22:30ч

Након одигране представе почеће дефиле познатих личности црвеним тепихом кроз Господску улицу до Великог трга, односно централне фонтане. Цео догађај ће пратити и Џез бенд за време дефилеа па све до краја програма.

Back To Top