skip to Main Content

Савез винара и виноградара Србије

Савез винара и виноградара Србије основан је 22. јула 2019. године, као кровна национална асоцијација винара и виноградара Србије. Оснивачи и чланови Савеза су удружења произвођача вина са ознаком
географског порекла са територије Републике Србије:
- "Шумадија"
- "Књажевац"
- "Неготинска крајина"
- "Београд"
- "Топлица"
- "Јужни Банат"
- "Суботички рејон"
- "Ниш"
- "Три Мораве"
- "Млавски рејон"
- "Велика Хоча"
- "Срем - Фрушка гора"

Члан Савеза може бити свако и свако новоосновано удружење произвођача вина са озаком географског порекла са територије Републике Србије.

Где смо

Јавите нам се

Телефон: +381 11 244 24 00 Мобилни: +381 63 254 245
Адреса: Булевар краља Александра 84, 11000 Београд
Завршетак хуманитарне акције

Завршетак хуманитарне акције

У овим  тешким временима када читав свет пролази кроз једну од највећих криза у новијој историји човечанства, виноградари и винари Србије, иако и сами дубоко погођени изазваном кризом, можда и више од свих осталих сектора привреде, показали су хуманост и жељу да помогну очувању оног што је најважније, а то је здравље и живот људи. Вођени звездом водиљом њиховог заштитника Светог Трифуна који је и сам провео мученички живот и никада није одустао од својих идеала, винари и виноградари Србије су преко свог националног савеза организовали и привели крају хуманитарну акцију прикупљања новчане помоћи за подршку здравственом систему Србије у борби против Вируса COVID- 19.

Акција прикупљања помоћи је започета 27.03.2020. и трајала до 03.04.2020. Овој хуманитарној акцији одазвало се 76 српских винара и виноградара. Прикупили смо 2.640.700,00 хиљада динара. Средства су у договору са Министарством здравља усмерена ка Клиничком центар Србије за набавку неопходних медицинских средстава. Савез је позвао све винаре и виноградаре Србије као и све наше грађане на солидарност и гвоздену дисциплину (#ostanikodkuce), уз подршку мерама борбе против вируса Covid-19.

Порука наших винара и виноградара је да су људи основ свега, да без људи нема ни привреде ни економије и да је зато у овом тренутку све у другом плану, осим борбе за очување здравља и живота људи. Једино гвозденом самодисциплином, заједничким деловањем и солидарношћу можемо да победимо противника и да из ове борбе изађемо мудрији и спремнији да се поново подигнемо и будемо јачи него што смо били. С тим у вези Савез винара и виноградара Србије даје пуну подршку Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу на предузетим мерама у борби за очување здравља и живота људи – у борби за очување Србије.

СПИСАК ВИНАРИЈА КОЈЕ СУ УЧЕСТВОВАЛЕ У АКЦИЈИ

Back To Top