skip to Main Content

Савез винара и виноградара Србије

Савез винара и виноградара Србије основан је 22. јула 2019. године, као кровна национална асоцијација винара и виноградара Србије. Оснивачи и чланови Савеза су удружења произвођача вина са ознаком
географског порекла са територије Републике Србије:
- "Шумадија"
- "Књажевац"
- "Неготинска крајина"
- "Београд"
- "Топлица"
- "Јужни Банат"
- "Суботички рејон"
- "Ниш"
- "Три Мораве"
- "Млавски рејон"
- "Велика Хоча"
- "Срем - Фрушка гора"

Члан Савеза може бити свако и свако новоосновано удружење произвођача вина са озаком географског порекла са територије Републике Србије.

Где смо

Јавите нам се

Телефон: +381 11 244 24 00 Мобилни: +381 63 254 245
Адреса: Булевар краља Александра 84, 11000 Београд
Реализација пројекта Савеза – унапређење система оцењивања вина

Реализација пројекта Савеза – унапређење система оцењивања вина

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је финансирало пројекат под називом “Унапређење система оцењивања вина кроз едукацију и дигитализацију”.

Циљ пројекта је постизање вишег нивоа квалитета српских вина кроз едукацију оцењивача и дигитализацију система оцењивања кроз коришћење дигиталних технологија у циљу бржег и квалитетнијег оцењивања.

Током реализације пројекта реализоване су различите активности: дефинисање и тестирање софтверског пакета за оцењиваче вина, изведени тренинзи за оцењиваче и одрађена је дисеминација резултата пројекта на различите начине. Тренинзи – радионице су одржани у Крушевцу (на Пољопривредном факултету, 23.12.2022.) и у Београду (22.12.2022.).

Преузмите предавање за оцењиваче: Систематски приступ дегустацији вина

Један од резултата су и Андроид апликације које можете преузети на следећим линковима (за кориснике чији је Андроид подешен на српски језик, апликације раде на српском):

Погледајте галерију слика са једног тренинга:

Back To Top