skip to Main Content

Савез винара и виноградара Србије

Савез винара и виноградара Србије основан је 22. јула 2019. године, као кровна национална асоцијација винара и виноградара Србије. Оснивачи и чланови Савеза су удружења произвођача вина са ознаком
географског порекла са територије Републике Србије:
- "Шумадија"
- "Књажевац"
- "Неготинска крајина"
- "Београд"
- "Топлица"
- "Јужни Банат"
- "Суботички рејон"
- "Ниш"
- "Три Мораве"
- "Млавски рејон"
- "Велика Хоча"
- "Срем - Фрушка гора"

Члан Савеза може бити свако и свако новоосновано удружење произвођача вина са озаком географског порекла са територије Републике Србије.

Где смо

Јавите нам се

Телефон: +381 11 244 24 00 Мобилни: +381 63 254 245
Адреса: Булевар краља Александра 84, 11000 Београд
Одлука УО Савеза

Одлука УО Савеза

ОДЛУКА

О помоћи нашој држави у превазилажењу тешке ситуације у којој се тренутно налазимо, изазване вирусом Ковид-19.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Због новонастале епидемиолошке ситуације која је погодила нашу земљу изазване вирусом Ковид-19, УО СВИВС донео је одлуку да винари Србије дају свој допринос и прикупе новчана средства и на тај начин помогну здравственом систему Србије, коме је помоћ сад најпотребнија.

Потребно је обавестити све председнике удружења и све винаре о одлуци УО да свако помогне онолико колико може, и да винарије донирана средства уплате на рачун СВИВС

200-3126510101033-47

О укупно прикупљеним новчаним средствима биће обавештен УО И НО СВИВС, као и сви винари РС.

У зависности од висине прикупљених средстава УО одлучиће где ће средства бити усмерена уз консултацију са Министарством здравља.

Уз прикупљена новчана средства послаћемо и пропратно писмо подршке, као гест хуманости и заједништва председнику Влади Рублике Србије у борби против епидемије, као и допис Влади Републике Србије у коме ћемо навести и све проблеме кроз које пролази наш сектор услед тешке ситуације.

Back To Top