skip to Main Content

Савез винара и виноградара Србије

Савез винара и виноградара Србије основан је 22. јула 2019. године, као кровна национална асоцијација винара и виноградара Србије. Оснивачи и чланови Савеза су удружења произвођача вина са ознаком
географског порекла са територије Републике Србије:
- "Шумадија"
- "Књажевац"
- "Неготинска крајина"
- "Београд"
- "Топлица"
- "Јужни Банат"
- "Суботички рејон"
- "Ниш"
- "Три Мораве"
- "Млавски рејон"
- "Велика Хоча"
- "Срем - Фрушка гора"

Члан Савеза може бити свако и свако новоосновано удружење произвођача вина са озаком географског порекла са територије Републике Србије.

Где смо

Јавите нам се

Телефон: +381 11 244 24 00 Мобилни: +381 63 254 245
Адреса: Булевар краља Александра 84, 11000 Београд
Дан прокупца 2020.

Дан прокупца 2020.

И ове године је 14. октобра обележен Дан прокупца. Како кажу организатори: “Славимо прокупац! Славимо винску историју Србије! Наздрављамо винској будућности Србије!”

Дан Прокупца 2020 године обележен је низом догађаја у винотекама, винаријама и ресторанима широм винског света. Овогодишњи Prokupac Show је омогућио винољупцима да на једном месту пронађу све прокупце из Србије, да упорее стилове, поднебља, филозофију винара и одаберу своје фаворите. То је била прилика и да се у разговору са винарима научи више о прокупцу и путу који се пређе од винограда до вина у боци.

Манифестацију је ове године обележио и караван прокупца. 10. октобра је караван гостовао у Крагујевцу, а 11. је домаћин била Жупа. Тамо је, у колевци прокупца, био организован богат програм: дегустације у винаријама, обиласци винограда, изложба вина и предавања у Музеју винарства и виноградарства.

Дан прокупца наставља да Србију предсатавља винском свету кроз једну од најзначајнијих аутохтоних сорти.

Кратак видео са конференције за медије министра Недимовића:

Погледајте малу фото галерију:

Back To Top